2014 NASIL GEÇTİ?

04 Ocak 2015
4 min read

Blog tutanlar arasında moda olduğu üzere, ben de 2014’ün genel olarak bir değerlendirmesini yapmak ve 2015’e dair beklentilerimi buraya yazayım dedim. Bir benzerini geçen yıl da yapmıştım. Geçenlerde denk gelip de okuyunca böyle bir özet yazmış olmak hoşuma gitti. Tekrarına “meyyalim” bundan.

2014 yılında blogum 37.000 kez görüntülenmiş. 79 adet yazı yazmış / paylaşım yapmışım. Bunların 18’i Perşembe günüymüş. Perşembe lider görünüyor nedense. 2014 yılında yaptığım paylaşımlardan en çok görüntülenen beşi şöyle:

  1. Ahmet Çakar’ın Buz Kovası etkinlikleri hakkındaki fütursuzluğuna yaptığım eleştiri: Buz Kovasını Eleştirmek 
  2. Mutlu çiftlerin neden kilo aldığına yönelik sesli düşünüşüm: Mutlu Çiftler Neden Kilo Alıyor
  3. Google Play kitap mağazasındaki türlü çeşit sahtekârlıklara olan sitemim: Yeni bir Dolandırıcılık Türü
  4. Bir adet mini öyküm: Sadık Dostlar
  5. Bir adet de öyküm: Minibüs Klonu

2014 yılında Açık Bilim için 11 adet, kuşkucu komünitemiz Yalansavar için 4 adet yazı kaleme aldım. Üretim Ekonomisi Kongresi‘nde bir adet bildiri sundum. Aynı bildiriyi Havacılıkta İnnovasyon Çalıştayı‘nda Türk ve Alman meslektaşlarımla paylaştım. 2014’ün sonunda doktora yeterlilik sınavını geçtim ve resmen doktor adayı oldum.

TEDxReset 2014 etkinliğinde “Bilim Yeterince Heyecanlıdır” adlı bir konuşma gerçekleştirdim. Garanti Bankası Yöneticiler Zirvesi 2014’te de “Şuradan Satürn’e İki Kişi Uzatır mısınız?” adlı, geleceğin belirsizliği üzerine başka bir konuşma yaptım.

2014’te Astrolojinin Bilimle İmtihanı adlı kitabımı nihayet bitirdim. Versus / Aylak Kitap ile anlaştım ve 2015 yılına planladık (Şubat / Mart gibi çıkmış olacak). Türkiye’nin ilk “sadece çevrimiçi” yayınevi Entropol Kitap‘ı ortaya çıkardık. Galaktik Tiyatro adlı öykü kitabımı oradan yayımladık. Bu arada TÜYAP fuarında hayatımın kitaplarından birinin çevirmeni olma şansı buldum. Domingo ile anlaştık ve çeviriye başladım. O da Mart-Nisan gibi çıkmış olur diye düşünüyorum.

2014 yoğum geçti kısacası. Unuttuğum bir şeyler mutlaka vardır. Fakat felek bana en büyük sürprizini yapmak için yine 2014’ün sonunu bekledi. Onu da sonra anlatırım… Dıı dırımmm…

Heyecan 2015’te…

2015’ten beklentim büyük. Yukarıda söylediğim gibi, birisi benim yazdığım, diğeri ise benim çevirdiğim iki kitap 2015’in ilk çeyreğinde piyasada olacak. Daha önce bildirisini sunduğum Kavramsal Model: 3K‘nın üzerine gitmeyi düşünüyorum. Bir ihtimal öncelikle bildiriyi yayına çevireceğim. Sonrasında da ampirik verilerle uygunluğunu test edeceğim.

Açık Bilim Radyo Programı için Ömer Cansızoğlu ile yaptığımız bazı planlarımız var. Mayıs ayı itibariyle bir radyoda başlayabiliriz. Şimdilik adını “Muhabbet Teorisi” olarak değiştirdiğimizi ilan edeyim. Yayına nasıl gireriz zaman gösterecek.

Artık doktor adayı olduğuma göre tezimde ne çalışacağımı seçeceğim yıl bu yıl olacak. Bu da ayrı bir heyecan tabi. Aklımda onca konu var. Hepsi için literatürü tarayıp nasıl bir şey yapacağıma karar vermek zahmetli bir süreç olacak. Bu arada Kültür Üniversitesi’nde “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi” bölümünde üçüncü defa Emniyet Yönetimi dersi açacağım.

İşte böyle… Yorucu ve heyecanlı bir yıl geçti, şimdi yenisi geliyor. Herkesin yıl boyunca -ve sonrasında da tabi ki- mutlu ve huzurlu olması dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir