Yazmaya “ancak” zaman bulmak…

17 Mart 2008
3 min read

Koca bir yalan… “Zaman Bulmak”. Küçük şeyler için zaman daima vardır, büyük şeyler içinse zaman daima yaratılabilir. İmkansız şeyler içinse beklemeye ihtiyaç vardır, ama hep olur. Bir şey kafaya kondu mu yapılır; kafaya koymak içinse gerçekten istemek gerekir. Zira, elinde olmayan bekletmeler can sıkar… Gerçekten sıkar. Mesela…

Savunmasanayi.net neden kapalı?

Büyük bir yenilikten sonra e-yayın olarak devreye soktuğumuz savunmasanayi.net şu sıralar kapalı. Sebebi ise, global bir bürokrasi… Alan adını yahoo’dan almıştım, web alanını iste godaddy’den. Bu ikisinin birbirine uyma sorunu ortaya çıktığı için, yıllık ödemesini henüz bir hafta önce yapmama rağmen yahoo’daki alanadını godaddy’e transfer ettim.

Bir alanadının bir firmadan başkasına transferi 7-8 gün sürüyormuş. İnanılmaz! Türkiye’de bürokrasiden sıkılmışken bu da nesi? Neyse ki alışkınız. Bekliyoruz işte. Yakın zamanda açılması dileğiyle.

Şimdi biraz son gelişmelerden haber verelim:

Kısa Haberler:

  • Aviation Türk’te de gecikme var.

Aviation Türk’ün Mart sayısında da gecikme yaşandı, ancak yeni sayı o kadar güzel oldu ki, sanırım bize de okuruna da kendini affettirecektir. Derginin yeni sayısının içeriğini, kısa süre sonra derginin sitesi olan http://www.aviationturk.com da göreceksiniz.

  • Sayısal sanayi yenileniyor…

Daha önce durağan flash sitesiyle durağan sıkıntılar yaratan Sayısal Sanayi’de de alemin kralı wordpress’e döndük. Yapılanma sürecinde olan siteyi kısa süre sonra yayına sokacağım.

  • Musicola.net!

Çocukluğumdan İstanbul’a yadigar dostlarımdan Murat Çolak’a bugün engin bilgi sahibi olduğu müzik alanındaki çalışmalarını yayınlaması için bir alan adı aldık. Yakında bu adreste de oldukça faydalı şeyler bulacaksınız.

  • Sürpriz!

Yakın zamanda tirajı yüksek gazetelerden birinde bana rastlayabilirsiniz. Temennimin gerçek olduğunda ben de burada gururla duyuracağım. Az kaldı!

  • İş Kültür Yayınları’ndan “Tımarhane Sipahisi”

İş Kültür Yayınları’na gönderdiğim öykü dosyam Tımarhane Sipahisi’nin basılıp basılmayacağına dair yanıt gelmesi için gün sayıyorum.

  • Google’ın “23 Nisan Logosu” yarışmasına katıldım

Google’ın 23 Nisan’da Google-Türkiye sayfasında yayınlayacağı google logosu için bir logo tasarlayarak yarışmaya katıldım. Pek ümidim yok :) Ancak yine de yarışma tamamlanmadan yayınlanmasının yasak olacağı düşüncesiyle burada sergilemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir