Açık Bilim dergisinin üçüncü sayısı çıktı!

04 Ocak 2012
2 min read

Kasım 2011 itibariyle hazırlamaya başladığımız aylık çevrimiçi bilim dergisi Açık Bilim’in Ocak 2012 tarihli üçüncü sayısı çıktı.

Editör yazısından aktarıyorum. (Açık Bilim’e http://www.acikbilim.comadresinden ulaşabilirsiniz.)

Açık Bilim’in 3. sayısı, yazarlarının yıl sonundaki yoğunluğundan kaynaklanan küçük bir gecikmeyle karşınızda.

Ama bu sayıdaki yazıların da en az öncekiler kadar ilginç olduğunu ve keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

Açık Bilim’in sizlerin yazı ve yorumlarına da açık olduğunu belirtmiştik: Haberlerimizin, incelemelerimizin altına yazılan düzeltmeler, eklemeler ve diğer yorumları görmekten çok memnun oluyor ve devamını diliyoruz.

Bu yorumlar ve sayfalarımıza gösterdiğiniz ilgi, bizim yayınlarımızı birçok açıdan etkiliyor. Meselâ, incelemelerimizin haberlerden daha çok ilgi gördüğünü düşündüğümüzden bu türe daha çok ağırlık vermeye başladık.

Yorumlarınız kadar özgün yazı ve incelemelerinize de açığız: Bize göndereceğiniz yazılar, kurulumuzca içerik ve sunuş açısından yayın için değerlendirilecektir.

Etkin araştırma yapan bilim adamlarıyla yaptığımız cepyayın söyleşilerimize bu sayıda bir ara verdik, ancak Tevfik Uyar ve Ömer Cansızoğlu’nun sunduğu Açık Bilim Radyo Programı on bölümü devirdi. Bu programı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Kaçırdığınız bölümleri sitemizden dinleyebilirsiniz.

Gelecek ay yepyeni konularla karşınızda olmak umuduyla…

Açık Bilim Ailesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir